Doelstelling 2 |
---|
Een aantrekkelijk, divers horeca-aanbod in Houten met meer horecavestigingen. |
Effectindicatoren
Doel | Omschrijving | Bron | Realisatie | Raming | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | ||||||
2.1 | Aantal horeca-vestigingen in de hele gemeente Houten | Provinciaal Arbeidsplaatsen Register | 103 (-4) | 103 (0) | 103 (0) | 103 | 105 | |||
2.2 | Aantal horeca-vestigingen in het centrum (Het Rond) per 1 januari van het betreffende kalenderjaar | Provinciaal Arbeidsplaatsen Register | 18 | 19 | 19 | 22 | 22 | |||
Betrokkenheid verbonden partijen
Bij deze doelstelling zijn geen verbonden partijen betrokken.
Wat gaan we daarvoor doen?
- Door positief mee te denken met initiatiefnemers over de mogelijkheden betreft horecavestigingen en hoe deze te realiseren, maken we Houten aantrekkelijker voor horecaondernemers.
- In de herijking Visie Oude Dorp Houten wordt specifiek aandacht besteed aan het onderdeel Horeca; er lijkt sprake te zijn van een evenwichtig aanbod (kwantitatief en kwalitatief), mogelijk met ruimte voor beperkte uitbreiding van het aanbod (in specifieke segmenten).
- Er vindt overleg plaats met de eigenaren van panden over het actief aantrekken van horecaondernemers. Deze verantwoordelijkheid ligt overigens wel primair bij de eigenaren en beheerders van de panden.
- De coronacrisis trekt ook in Houten een zware wissel op de horeca sector. Vooralsnog lijkt er geen sprake te zijn van faillissementen, maar dit kan in 2021 veranderen naarmate de beperkende maatregelen en RIVM-richtlijnen langer van kracht blijven . Het is in ieder geval alle zeilen bijzetten voor horeca ondernemers. Toch zijn er ook lichtpuntjes met (aangekondigde) nieuwe vestiging van horeca, bijvoorbeeld in winkelcentrum Castellum. Als gemeente hebben we ons in 2020 ingespannen om de voorwaarden voor de horeca sector zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zoals recent met de kosteloze verruiming van de terrassen. In 2021 blijven we ons inspannen om met name de centra van Houten zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de huidige en nieuwe horecavestigingen.
Prestatie-indicatoren
Voor deze doelstelling is geen prestatie-indicator opgenomen.